Biografia

Insectotròpics és una companyia artística que neix a Barcelona el 2011 arran de la unió d’artistes amb trajectòries de diferents àmbits i llenguatges amb ganes d’experimentar la fusió i interacció de les seves diferents disciplines per a la creació de nous espectacles multidisciplinares. El treball d’Insectotròpics és una aposta de llarg recorregut. Se centra en desenvolupar una nova forma de relació amb el món de les arts i en la investigació d’un llenguatge propi i poc habitual.

Insectotropics15_VipulSangoi_1194

Insectotròpics està format pels pintors Xanu i IEX, el músic Tullis Rennie, els vídeo-experimentadors Vicenç Viaplana i Laia Ribas i la productora Maria Thorson.

Els seus espectacles combinen en directe el vídeo, la pintura, el teatre i la música.

Al març de 2012, van presentar el seu primer espectacle, La Caputxeta Galàctica, a Barcelona amb gran èxit i amb el qual han actuat a festivals a Suïssa, Corea, Dinamarca, Suècia, Alemanya, Colòmbia, Brasil, Noruega, la Gran Bretanya, França o Espanya entre d’altres.

Per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, fan l’adaptació infantil de l’espectacle, presentat al fesival Món Llibre (abril 2012). Obrint així les seves portes també a la creació per a nens.

El seu segon espectacle, Bouazizi, co-produït per Fira de Tàrrega i TNT – CAET Terrassa, es va estrenar al setembre de 2013 a Fira Tàrrega, convertint-se en una de les obres més aclamades per la premsa cultural del país.

Al desembre de 2013, en col·laboració amb el dramaturg Esteve Soler, el coreògraf Pere Faura i l’escenògraf Jordi Queralt van preparar la gala de la Nit de Santa Llúcia presentada al Kursaal de Manresa i retransmesa en directe per TV3 en prime time. Arran de l’èxit de la gala, preparen un espectacle conjunt de dansa que s’estrenarà el 2016.

11390031_586690394766987_5178965627118412366_n

Durant el 2015 també han rebut dos premis. El Premi BBVA de Teatre 2015 al millor muntatge teatral per La Caputxeta Galàctica i el Premi Fi-Performing Arts 2015 per l’espectacle Compra’m, atorgat per la Unió Europea i la Direcció de Creativitat i Innovació de l’institut de Cultura de Barcelona per a l’espectacle Compra’m.

Compra’m, que va inaugurar Fira Tàrrega el setembre de 2015, és el tercer espectacle de la companyia.